Ex Libris. Disseny de la teva pròpia marca

Un Ex Libris és un segell personal, la qual es feia servir per marcar la pertinença dels llibres.
Aquest disseny estava format per normalment per una imatge simbòlica del propietari, i la paraula Ex Libris o expressions semblants indicant sense cap dubte a qui pertanyia la peça.

Encara que aquests dissenys ja es feien servir, encara que no iguals als “actuals” fa més de 2000 anys, el seu apogeu va ser amb la invenció de la impremta. Amb aquest invent els llibres arribaven a moltes més mans, ja no estaven únicament tancats als claustres o palaus.

També durant el Modernisme, va fer una revifada. El concepte de disseny dels Ex Libris atreia molt als dissenyadors de l’ època que veien en la seva creació una altra branca del disseny decoratiu.

Per al vostre disseny, en lloc del nom sencer, triareu  les vostres inicials del nom (o sols una, pot ser del nom o del cognom).

A aquest dibuix de la inicial/s, li afegireu elements o imatges, les quals siguen representatives de vosaltres. Per exemple si us agrada una pel.lícula, podeu fer servir personatges d’aquesta. O si vus agrada la música en general, podeu fer-li referència.

No oblideu que heu de fer servir almenys 3 tècniques. Poden ser llapis de grafit, llapis de color, retoladors, ceres molles, trossets de papers de colors (collage), guaix, stencils…
A més podeu treballar les textures!
Si voleu treballar el collage, recordeu que a classe hi tenim revistes i papers de seda de diferents colors, però heu de portar cola en barra i tisores.

La làmina que treballarem serà un DIN A4.

Aquests són alguns dels treballs ja acabats:

A continuació teniu un seguit de treball de tipògrafs on podeu vore diferents estils:

JorgeAlbert

Thedailytype

Thegoogtype

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s